Annons:

Om ideologi.se

Webbplatsen ideologi.se ger opartisk vägledning om partiernas ideologier inför val och folkomröstningar i Sverige. Det är ett ideellt projekt på privat initiativ.

Vad är ideologi.se?

Här på ideologi.se får du opartisk vägledning om partiernas ideologier utifrån ekonomiska och sociala frågor. Vi försöker undvika partiernas fluffiga reklamtexter. Istället får du faktabaserade bedömningar om partiernas synsätt som går att jämföra mellan partierna. Genom att förstå partiernas synsätt i viktiga samhällsfrågor har du bättre förutsättningar att välja ett parti som delar dina värderingar i nästa riksdagsval. Webbplatsen hette tidigare Riksdagsval.info.

Varför visar ni annonser?

Annonsintäkterna bekostar avgifter för webbplatsen, som webbhotell och domänregistrering.

Vem står bakom?

Webbplatsen har inte kopplingar till något politiskt parti eller annan organisation. Det är Pontus Vinderos som står bakom ideologi.se och ansvarar för såväl innehåll, design som teknik.

Hur vet ni vad partierna tycker?

Bedömningarna är gjorda av experter. De flesta bedömningarna av partierna kommer från en vetenskaplig undersökning som heter Chapel Hill Expert Survey (CHES). Det är en undersökning där över 400 politiska experter värderat vad europeiska partier tycker i olika politiska frågor.
Mer om fakta och metod

Hur har ni valt partier att visa upp?

Vi har valt att fokusera på riksdagspartierna då opinionsundersökningar pekar på att inget annat parti ligger nära riksdagsspärren (4 procent).
Alla registrerade partibeteckningar på Val.se

Spårar ni användare?

Se integritetspolicyn.

Har du fler frågor?

Om du har fler frågor om webbplatsen kan du mejla pontus@vinderos.se.

Annonser: