Progressiva partier

Utifrån dina svar så rekommenderar vi att du läser mer om de partier som står till vänster i sociala frågor. Dessa partier kallas också för progressiva partier.

Partier som är mer eller mindre progressiva

Miljöpartiet

Miljöpartiet är mycket progressiva i sociala frågor enligt politiska experter. Miljöpartiet beskriver sig själva som en del av en global grön rörelse. Partiets hjärtefråga är att skydda miljön.

Mer om Miljöpartiets ideologi

Vänsterpartiet

Vänsterpartiet är mycket progressiva i sociala frågor enligt politiska experter. Vänsterpartiet beskriver sig själva som ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Partiets hjärtefråga är skattepengar till välfärden.

Mer om Vänsterpartiets ideologi

Centerpartiet

Centerpartiet är progressiva i sociala frågor enligt politiska experter. Partiet beskriver själva sin ideologi som social, decentralistisk och grön liberalism. Centerpartiets hjärtefråga är att stötta landsbygden.

Mer om Centerpartiets ideologi

Liberalerna

Liberalerna är ganska progressiva i sociala frågor enligt politiska experter. Liberalerna beskriver sig själva som Sveriges liberala parti. Partiets hjärtefråga är frihandel.

Mer om Liberalernas ideologi

Socialdemokraterna

Socialdemokraterna är lite progressiva i sociala frågor enligt politiska experter. Socialdemokraterna beskriver själva sin ideologi som demokratisk socialism. Partiets hjärtefråga är omfördelning av pengar från rika till fattiga.

Mer om Socialdemokraternas ideologi

Sugen på att testa mer i valkompassen?